Funksioni i prostatës

Sinonimet Funksioni i prostatës Hyrje Qëllimi kryesor i prostatës sonë është prodhimi (sinteza) e një lëngu të hollë, të ngjashëm me qumështin dhe pak acid (pH 6.4-6.8), sekretimi i prostatës. Tek meshkujt e rritur, ajo përbën rreth 60-70 përqind në vëllim të derdhjes totale (derdhje)! sasi të konsiderueshme të tij prodhohen vetëm nga pjekuria seksuale… Funksioni i prostatës

Si mund të stimulohet funksioni i prostatës? | Funksioni i prostatës

Si mund të stimulohet funksioni i prostatës? Funksioni i prostatës rregullohet kryesisht nga hormoni testosteron. Një ndryshim në lirimin e hormonit seksual mashkullor ka gjithashtu një efekt të drejtpërdrejtë në funksionin e prostatës. Një sekrecion i mangët i testosteronit zakonisht ndodh kur trupi është i pamjaftueshëm… Si mund të stimulohet funksioni i prostatës? | Funksioni i prostatës

Detyrat e gjëndrës së prostatës | Funksioni i prostatës

Detyrat e gjëndrës së prostatës Gjëndra e prostatës, e cila së bashku me fshikëzat seminale dhe të ashtuquajturat gjëndrat cowper gjenden ekskluzivisht tek meshkujt, prodhon rreth 30% të derdhjes. Lëngu i prostatës është i bardhë dhe i bardhë qumështi. Përveç kësaj, sekreti është pak acid dhe ka një vlerë pH prej rreth 6.4. … Detyrat e gjëndrës së prostatës | Funksioni i prostatës

Vlerat e gjakut të prostatës | Funksioni i prostatës

Vlerat e gjakut të prostatës Prostatiti është një term teknik për një inflamacion të prostatës. Kjo mund të jetë akute ose kronike. Prostatiti akut shkaktohet kryesisht nga infeksionet bakteriale në rritje të traktit urinar, të cilat përfshijnë prostatën. Simptomat mund të përfshijnë dhimbje në zonën perineale dhe gjatë lëvizjeve të zorrëve, ethe dhe të dridhura. Nëse… Vlerat e gjakut të prostatës | Funksioni i prostatës

Gjëndra paratiroide

Sinonime në një kuptim më të gjerë Mjekësi: Glandula parathyroidea Beischilddrüsen Korpuskulat epiteliale Anatomia Gjëndrat paratiroide përfaqësojnë katër gjëndra me madhësi thjerrëze që peshojnë rreth 40 mg. Ato janë të vendosura prapa gjëndrës tiroide. Zakonisht dy prej tyre ndodhen në skajin e sipërm (polin) e lobit të tiroides, ndërsa dy të tjerët ndodhen në polin e poshtëm. … Gjëndra paratiroide

Sëmundjet e gjëndrës paratiroide | Gjëndra paratiroide

Sëmundjet e gjëndrës paratiroide Gjëndra paratiroide është thelbësore për mbijetesën; mungesa e plotë (agenezia) nuk është e pajtueshme me jetën. Heqja ose dëmtimi aksidental i korpuseve epiteliale gjatë operacionit të tiroides ose hipoparatiroidizmit mund të ketë pasoja serioze: Ulja e niveleve të kalciumit në gjak çon në hipokalcemi, e cila manifestohet me konfiskime dhe mbingarkesë të përgjithshme të… Sëmundjet e gjëndrës paratiroide | Gjëndra paratiroide

Rektumi - anatomia, funksioni dhe sëmundjet

Rektumi Rektumi i përket pjesës së fundit të zorrëve të mëdha (zorrës së trashë). Së bashku me kanalin anal (Canalis analis), rektumi përdoret për nxjerrjen e jashtëqitjes (jashtëqitjes). Struktura Rektumi është i gjatë rreth 12 - 18 cm, megjithëse kjo mund të ndryshojë nga personi në person. Emri rectum është disi mashtrues për rektumin,… Rektumi - anatomia, funksioni dhe sëmundjet

Vendndodhja | Rektumi - anatomia, funksioni dhe sëmundjet

Vendndodhja Rektumi shtrihet në legenin e vogël. Ndodhet shumë afër sakrumit (Os sacrum), domethënë më tepër në pjesën e pasme të legenit. Tek gratë, rektumi kufizohet nga mitra dhe vagina. Tek meshkujt, gjëndra e vezikulave (Glandula vesiculosa) dhe prostata (gjëndra e prostatës) si dhe vazat… Vendndodhja | Rektumi - anatomia, funksioni dhe sëmundjet

Sëmundjet e rektumit | Rektumi - anatomia, funksioni dhe sëmundjet

Sëmundjet e rektumit Mund të ndodhë që rektumi të bjerë poshtë kur dyshemeja e legenit dhe muskujt e sfinkterit janë të dobët. Kjo do të thotë që niveli i muskujve këtu nuk është më aq i fortë sa të mbajë organet. Si rezultat, rektumi shembet në vetvete dhe mund të fryhet përmes anusit. Ky incident… Sëmundjet e rektumit | Rektumi - anatomia, funksioni dhe sëmundjet

Fosfolipaza

Çfarë është fosfolipaza? Fosfolipaza është një enzimë që ndan acidet yndyrore nga fosfolipidet. Klasifikimi më i saktë bëhet në katër grupe kryesore. Përveç fosfolipideve, substanca të tjera lipofile (yndyrore) mund të ndahen nga enzima. Enzima i përket grupit të hidrolazave. Kjo do të thotë që një molekulë uji konsumohet gjatë procesit… Fosfolipaza

Ku prodhohen ato? | Fosfolipaza

Ku prodhohen ato? Fazat paraprake të fosfolipazave sintetizohen nga ribozomet e qelizave. Këto janë të vendosura në retikulumin endoplazmatik të organelës qelizore të të gjitha qelizave të trupit. Kur ata janë aktivë, ata lëshojnë një zinxhir të aminoacideve, të cilat më vonë formojnë enzimën e përfunduar, në retikulumin endoplazmatik. Këtu enzima… Ku prodhohen ato? | Fosfolipaza