Prolia®.

Çfarë është Prolia®? Që nga viti 2010, përbërësi aktiv Denosumab është në treg, i cili shpërndahet nga kompania AMGEN nën emrat tregtarë Prolia® dhe XGEVA®. Antitrupi monoklonal IgG2 i njeriut anti-RANKL përdoret për trajtimin e humbjes së kockave (osteoporozën). Efikasiteti arrihet duke ndërhyrë Denosumab në të ashtuquajturin sistem RANK/RANKL të… Prolia®.

Mënyra e veprimit | Prolia®.

Mënyra e veprimit Të gjitha kockat janë në gjendje të rimodelimit të vazhdueshëm. Dy lloje të qelizave kockore janë veçanërisht të rëndësishme për metabolizmin e kockave: osteoblastet (për formimin e kockave) dhe osteoklastet (për resorbimin e kockave). Këto komunikojnë me njëra -tjetrën me anë të molekulave të ndryshme të sinjalit. Molekula RANKL e formuar nga osteoblastet është një molekulë e tillë sinjali. Ajo… Mënyra e veprimit | Prolia®.

Ndërveprimet | Prolia®.

Ndërveprimet Asnjë studim i ndërveprimit nuk është kryer. Sidoqoftë, rreziku i ndërveprimit me barna të tjera konsiderohet të jetë i ulët. Studime të ndryshme mbi rrezikun afatgjatë dhe përfitimin afatgjatë të Prolia® nuk janë ende në dispozicion. Gjithashtu studimet që krahasojnë përbërësin aktiv Denosumab me ilaçe të ngjashme me një mënyrë të ndryshme veprimi, të tilla si bisfosfonatet, nuk kanë… Ndërveprimet | Prolia®.

Cilat janë alternativat për Infliximab? | Infliximab

Cilat janë alternativat për Infliximab? Përveç Infliximab, ekzistojnë frenues të tjerë të faktorit të nekrozës tumorale-alfa që mund të përdoren në varësi të sëmundjes themelore dhe situatës aktuale shëndetësore. Një alternativë është antitrupi adalimumab, i cili tregtohet me emrin tregtar Humira®. Ekzistojnë gjithashtu ilaçet Certolizumab (Cimzia®), Etanercept (Enbrel®) dhe Golilumab… Cilat janë alternativat për Infliximab? | Infliximab

infliximab

Çfarë është Infliximab? Infliximab është një antitrup monoklonal. Shtë një ilaç shumë i fuqishëm që shtyp sistemin imunitar dhe ka efekte anti-inflamatore. Përdoret në sëmundje të ndryshme reumatizmale, sëmundje kronike inflamatore të zorrëve dhe sëmundje të lëkurës psoriasis. Mund të administrohet vetëm si një infuzion intravenoz, kjo është arsyeja pse Infliximab duhet të administrohet ... infliximab

Si funksionon Infliximab? | Infliximab

Si funksionon Infliximab? Infliximab është një antitrup monoklonal që prodhohet në mënyrë bioteknologjike. Monoklonale do të thotë që të gjithë antitrupat e përfshirë në përgatitje janë saktësisht të njëjta, pasi ato janë sintetizuar nga e njëjta qelizë. Si rezultat, Infliximab ka një afinitet shumë të lartë me strukturën e tij të synuar, nekrozën e tumorit njerëzor, domethënë njerëzor… Si funksionon Infliximab? | Infliximab

Ndërveprimet e Infliximab | Infliximab

Ndërveprimet e Infliximab Ndërveprimet midis Infliximab dhe ilaçeve të tjera të marra njëkohësisht janë të mundshme. Edhe pse nuk ka shumë studime mbi ndërveprimet me Infliximab, rekomandohet që të merren parasysh disa aspekte të përdorimit të tij. Infliximab nuk duhet të merret së bashku me ilaçe me veprim të ngjashëm, pasi ato mund të rrisin masivisht efektet e njëri -tjetrit dhe mund të çojnë… Ndërveprimet e Infliximab | Infliximab

Humira

Hyrje Humira është emri tregtar për Adalimumabin biologjik, i cili përdoret për trajtimin e artritit reumatoid për shembull dhe sëmundjeve të tjera reumatike, psoriazës dhe sëmundjeve inflamatore kronike të zorrëve. Injektohet nën lëkurën e barkut çdo dy javë. I mrekullueshëm është krahas aplikimit të tij të ndryshëm edhe çmimi i tij: Një aplikim kushton përafërsisht. 1000 €. … Humira

Përbërës dhe efekt aktiv | Humira

Përbërësi aktiv dhe efekti Siç u përmend më lart, adalimumab është një antitrup kundër faktorit të nekrozës tumorale pro-inflamatore alfa (TNF-α). TNF-α shkakton lëshimin e shumë lajmëtarëve të tjerë inflamatorë në trup; dikush mund të thotë se nxit inflamacionin. Prandaj është ngritur në gjak në shumë sëmundje që shoqërohen me një… Përbërës dhe efekt aktiv | Humira

Ndërveprimet | Humira

Ndërveprimet Humira shpesh përdoret në kombinim me kortizon, me metotreksat, i cili është gjithashtu një ilaç pengues i imunitetit, ose në kombinim me ilaçe të tjera të specifikuara me efekte të ngjashme. Një përjashtim janë substancat aktive Etanacept, Abatacept dhe Anakinra, ndër të cilat në kombinim me Humira ndër të tjera mund të vërtetohen infeksione të rënda dhe efekte anësore të rritura. … Ndërveprimet | Humira

Pse janë kostot kaq të larta? | Humira

Pse kostot janë kaq të larta? Siç u shpjegua më lart, Humira është një agjent biologjik, pra një ilaç që prodhohet në mënyrë bioteknologjike duke përdorur organizma të modifikuar gjenetikisht. Në rastin e Humira, këto janë të ashtuquajturat qeliza CHO (vezoret e brejtësit kinez). Kjo do të thotë që vezët e lloj brejtësit kinez përdoren për të prodhuar antitrupat Adalimumab. Si… Pse janë kostot kaq të larta? | Humira

Adalimumab

Hyrje Adalimumab është një ilaç, i cili i përket klasës së biologjikëve dhe mund të përdoret veçanërisht për sëmundjet autoimune. Në këto sëmundje, sistemi ynë mbrojtës natyror reagon tepër dhe sulmon qelizat e trupit. Kështu, Adalimumab mund të ndihmojë pacientët që vuajnë nga psoriasis, reumatizma ose sëmundje inflamatore kronike të zorrëve. Në vijim mund të mësoni më shumë… Adalimumab