Gjëndrat e djersës

Hyrje Gjëndrat e djersës normalisht quhen të ashtuquajturat gjëndra të djersës ekrine, dmth ato gjëndra djerse që shpërndahen në të gjithë trupin me disa përjashtime. Detyra e tyre është të sekretojnë djersën, e cila jep një kontribut të rëndësishëm në rregullimin e ekuilibrit të nxehtësisë të trupit tonë. Për më tepër, ka të ashtuquajturat gjëndra të djersës apokrine,… Gjëndrat e djersës

Funksioni i gjëndrave të djersës | Gjëndrat e djersës

Funksioni i gjëndrave të djersës Funksioni i gjëndrave ekrrine të djersës është të prodhojë sekrecionin që ne përgjithësisht e njohim si djersë. Djersa është një lëng i qartë që është pak acid (vlera e pH është rreth 4.5) dhe e kripur. Djersa gjithashtu përmban elektrolite të ndryshme nga kripa e zakonshme dhe substanca të tjera të tilla si acidet yndyrore,… Funksioni i gjëndrave të djersës | Gjëndrat e djersës

Sëmundjet e gjëndrave të djersës | Gjëndrat e djersës

Sëmundjet e gjëndrave të djersës Sëmundjet e rëndësishme të gjëndrave të djersës ndikojnë kryesisht në sasinë e lëngut të sekretuar: nëse prodhimi i djersës mungon plotësisht, kjo quhet anhidrozë, por nëse ajo shtohet, kjo quhet hiperhidrozë. Për më tepër, tumoret beninje (adenoma) mund të ndodhin edhe në zonën e gjëndrave të djersës. Sëmundjet tipike… Sëmundjet e gjëndrave të djersës | Gjëndrat e djersës

Si mund të hiqen gjëndrat e djersës? | Gjëndrat e djersës

Si mund të hiqen gjëndrat e djersës? Prodhimi i tepërt i djersës mund të jetë shumë stresues. Të prekurit zakonisht janë veçanërisht të pakëndshëm me erën e pakëndshme të djersës që zhvillohet, e cila në raste të rënda nuk mund të trajtohet me deodorantë. Në disa klinika, heqja kirurgjikale e gjëndrave të djersës ofrohet si masë. Ky operacion është zakonisht… Si mund të hiqen gjëndrat e djersës? | Gjëndrat e djersës