Skrotumi

Përkufizimi - Çfarë është skrotumi? Skrotumi quhet edhe skrotum. Ai mbyll organet seksuale mashkullore, të cilat përbëhen nga testikujt, epididymis, kordoni spermatik dhe vas deferens. Si pasojë, tek burrat, skrotumi ndodhet midis këmbëve nën penis. Skrotumi është një zarf muskulor, por përbëhet nga disa shtresa. … Skrotumi

Funksioni | Skrotumi

Funksioni Skrotumi mbështjell organet gjenitale mashkullore dhe kështu përfaqëson një mbrojtje të rëndësishme. Për shkak të elasticitetit të tij ndjek lëvizjet e testikujve, për shembull kur vraponi ose bëni sport. Kjo siguron që asnjë fërkim i drejtpërdrejtë të mos ushtrohet mbi testikujt dhe gjithashtu në kanalin spermatik. Përveç këtij funksioni mbrojtës, skrotumi… Funksioni | Skrotumi

Cila është mënyra më e mirë për të rruaj skrotumin tim? | Skrotumi

Cila është mënyra më e mirë për të rruar skrotumin tim? Skrotumi ndodhet në zonën intime të burrit dhe është me flokë nga puberteti e tutje. Këto qime pubike janë karakteristika sekondare seksuale, si tek burrat ashtu edhe tek gratë. Ata kanë një funksion mbrojtës, pasi mbajnë larg patogjenët dhe grimcat e huaja dhe mbrojnë kundër… Cila është mënyra më e mirë për të rruaj skrotumin tim? | Skrotumi

Epididimi

Hyrje Epididimi përdoret për maturimin e qelizave të spermës dhe ruajtjen e qelizave të spermës së pjekur. Alsoshtë gjithashtu pjesë e kanaleve ekzekutive spermatike. Isshtë e ndarë në tre pjesë dhe shtrihet mbi testikulin. Zhvillimi i epididymis është i lidhur drejtpërdrejt me zhvillimin e testiseve dhe veshkave. Zhvillohet në… Epididimi

Kanalet spermatike

Anatomia Kanali spermatik (lat. Ductus deferens) përfaqëson një tub të gjatë 35-40 cm, i cili karakterizohet nga një shtresë e trashë muskulore. Muskulatura e lëmuar, e cila siguron transportin optimal të spermës përpara, ndahet në tre shtresa. Kështu, dallohet një shtresë e brendshme gjatësore, një shtresë unazë e mesme dhe shtresa gjatësore e jashtme e… Kanalet spermatike

A mund të këputet një vazë? | Kanalet spermatike

A mund të këputet një vas deferens? Vas deferens përbëhet nga dy shtresa të forta të muskujve, si dhe një shtresë e indit lidhës, duke formuar kështu një strukturë shumë rezistente. Rregullimi i veçantë i fibrave të muskujve dhe indeve lidhës gjithashtu lejon një reagim dinamik ndaj ndryshimit të kushteve të presionit dhe e bën praktikisht të pamundur për… A mund të këputet një vazë? | Kanalet spermatike