Pencivir

Hyrje Pencivir përdoret për të trajtuar plagët e ftohta. Ai përmban përbërësin aktiv penciclovir, i cili është një i ashtuquajtur antiviral, një ilaç i përdorur për të penguar përhapjen e viruseve. Herpesi i buzëve shkaktohet nga virusi herpes simplex i tipit 1. Herpesi gjenital nga ana tjetër shkaktohet nga virusi herpes simplex i tipit 2. Pencivir është… Pencivir

Efektet anësore | Pencivir

Efektet anësore Pencivir përgjithësisht tolerohet mirë. Nuk duhet të përdoret nëse jeni alergjik ndaj aciklovirit ose ilaçeve që përmbajnë penciclovir. Këtu mund të vijë deri te reagimet e mbindjeshmërisë. Kjo përfshin shfaqjen e skuqjeve, koshereve, kruajtjes ose mbajtjes së ujit, të cilat mund të shfaqen në zonën e prekur, por edhe më gjerë. Kur përdorni Pencivir, atje… Efektet anësore | Pencivir

Cilat janë alternativat për Pencivir? | Pencivir

Cilat janë alternativat për Pencivir? Përveç penciclovir, acyclovir i drogës përdoret në trajtimin e plagëve të ftohta. Ky është gjithashtu një ilaç antiviral. Nëse herpes është i pranishëm, ilaçi Zostex® është një alternativë e përshtatshme, e cila vepron posaçërisht kundër këtyre viruseve dhe mund të merret si një alternativë. Disa ilaçe shtëpiake janë… Cilat janë alternativat për Pencivir? | Pencivir

Aciklovir

Hyrje Aciclovir është një përbërës aktiv nga grupi i të ashtuquajturve virustatikë. Virustatikët përdorin mekanizma të ndryshëm enzimatikë për të frenuar virusin që ka hyrë në trup nga shumimi në qelizat e trupit. Aciclovir tolerohet mirë dhe mund të përdoret pa hezitim, përveç disa efekteve anësore dhe rreziqeve që duhet të merren parasysh. Si rregull, … Aciklovir

Efekti | Aciklovir

Efekti Viruset që kanë pushtuar trupin sulmojnë qelizat individuale të trupit dhe sjellin enzima të shumta të tyre në qelizë, të cilat duhet të sigurojnë që virusi të shumohet i papenguar në qelizën e sulmuar. Nëse ka mjaft viruse në qelizë, qeliza shpërthen shpesh dhe viruset grumbullohen për të infektuar qelizat e tjera… Efekti | Aciklovir

Efektet anësore | Aciklovir

Efektet anësore Aciclovir përgjithësisht tolerohet mirë. Sidoqoftë, efektet anësore mund të ndodhin si me përdorimin afatshkurtër ashtu edhe me përdorimin afatgjatë të ilaçit që është bërë i nevojshëm. Efektet anësore më të shpeshta kur përdorni vajra në zonën e lëkurës përfshijnë skuqjen dhe acarimin e lëkurës, shkallëzimin, lëkurën e thatë dhe kruajtjen ose djegien. Kur përdorni… Efektet anësore | Aciklovir

A mund të përdoret Aciclovir edhe për profilaksi? | Aciklovir

A mund të përdoret Aciclovir edhe për profilaksi? Aciclovir gjithashtu mund të përdoret për profilaksi. Kjo është veçanërisht e dobishme për njerëzit që vuajnë nga herpes ose herpes i shpeshtë dhe i rëndë. Rekomandohet një dozë ditore prej rreth 1g, e cila duhet të ndahet në tre deri në pesë doza në ditë. Doza për parandalimin e herpesit… A mund të përdoret Aciclovir edhe për profilaksi? | Aciklovir

Aciklovir në foshnje | Aciklovir

Aciclovir tek foshnjat Aciclovir mund të përdoret gjithashtu tek foshnjat dhe fëmijët nën dy vjeç. Aplikimi duhet diskutuar gjithmonë me pediatrin, pasi ai ose ajo duhet të vendosë paraprakisht nëse është vërtet herpes apo ndonjë lloj tjetër skuqjeje. Si rregull, përdoret gjysma e dozës së zakonshme të aciklovirit ... Aciklovir në foshnje | Aciklovir

Dozimi | Brivudin

Dozimi Doza e Brivudine është mjaft e thjeshtë. Një paketë përmban shtatë tableta me 125 mg përbërës aktiv secila dhe periudha e trajtimit caktohet në një javë. Trajtimi fillon sa më herët të jetë e mundur, pavarësisht nga koha e ditës ose marrja e ushqimit, duke marrë tabletën e parë. Kjo merret e pakontrolluar me një… Dozimi | Brivudin

Brivudin

Çfarë është Brivudin? Brivudine është përbërësi aktiv në ilaçet që përdoren për të trajtuar sëmundje specifike të shkaktuara nga viruset herpes. Shtë një analog nukleozid dhe është shumë më efektiv sesa ilaçet e ngjashme antivirale. Analogët e nukleozideve kanë një ngjashmëri strukturore me blloqet ndërtuese të ADN -së. Nëse futet një analog nukleozid në vend të faktit… Brivudin

Si funksionon Brivudin? | Brivudin

Si funksionon Brivudin? Brivudine është një i ashtuquajtur analog nukleozid. Nukleozidet i përkasin blloqeve ndërtuese të ADN -së së qelizave tona. Nëse brivudine përdoret në vend të një nukleozidi normal në strukturën e ADN-së, ri-sinteza e mëtejshme e informacionit gjenetik ndalet. Efekti i brivudinës është pra se ndërhyn në riprodhimin… Si funksionon Brivudin? | Brivudin