Efektet anësore të Diklofenakut

Hyrje Pavarësisht tolerueshmërisë së mirë të përbërësit aktiv Diclofenac, disa efekte anësore mund të shfaqen, veçanërisht me përdorim të zgjatur. Marrja e një doze të lartë gjithashtu luan një rol këtu. Sa më e lartë të jetë doza e Diclofenac dhe sa më shpesh të merret, aq më i lartë është rreziku i shfaqjes së efekteve anësore. Efektet në… Efektet anësore të Diklofenakut

Efektet në sistemin kardiovaskular | Efektet anësore të Diklofenakut

Efektet në sistemin kardiovaskular Relativisht i ri është kuptimi se diklofenak mund të ketë një efekt negativ në sistemin kardiovaskular. Studime të ndryshme që kanë të bëjnë me përdorimin e Diclofenac u vlerësuan dhe u vunë re efektet anësore përkatëse. Ishte e mundur të vërtetohej se Diclofenac çoi në një rritje të sëmundjeve të rrezikshme vaskulare. Kjo u bë e dukshme nga… Efektet në sistemin kardiovaskular | Efektet anësore të Diklofenakut

Efektet në zorrë | Efektet anësore të Diklofenakut

Efektet në zorrë Diclofenac mund të shkaktojë efekte të ndryshme anësore të zorrëve. Për shembull, inflamacioni mund të zhvillohet në fryrjet e mukozës së zorrës së trashë. Këto inflamacione quhen edhe diverikulit. Sidomos njerëzit mbi 70 vjeç ose njerëzit me një sistem imunitar të dobësuar janë të prekur. Këto inflamacione mund të jenë të padëmshme. Dhimbje e përkohshme në të majtë… Efektet në zorrë | Efektet anësore të Diklofenakut

Efekt anësor presion të lartë të gjakut | Efektet anësore të Diklofenakut

Efekt anësor presioni i lartë i gjakut Diclofenac gjithashtu mund të rrisë presionin e gjakut. Ndalimi i COX 1 çon në rritjen e mbajtjes së natriumit në veshka dhe kështu në përthithjen e ujit. Pasoja është një rritje e presionit të gjakut. Përveç kësaj, frenimi i COX 2 çon në zvogëlimin e vazodilatacionit dhe kjo gjithashtu mund të shkaktojë një rritje të gjakut ... Efekt anësor presion të lartë të gjakut | Efektet anësore të Diklofenakut

Efektet anësore pas ndërprerjes | Efektet anësore të Diklofenakut

Efektet anësore pas ndërprerjes Nëse Diclofenac është marrë për një kohë të shkurtër për shkak të dhimbjes akute ose inflamacionit akut, zakonisht mund të ndërpritet pa asnjë problem. Zakonisht kjo nuk shkakton efekte anësore. Nëse ilaçi duhet të ndërpritet pas një periudhe më të gjatë përdorimi, duhet të konsultohet një mjek. Nëse… Efektet anësore pas ndërprerjes | Efektet anësore të Diklofenakut

Efektet anësore | Nurofen®

Efektet anësore Efektet anësore më të zakonshme të Nurofen® janë ankesat gastrointestinale (dhimbje barku, urth, kapsllëk, nauze dhe të vjella, diarre, fryrje) dhe gjakderdhje të lehtë në traktin gastrointestinal. Zhvillimi i ulçerës gastrointestinale është gjithashtu një nga efektet anësore të padëshirueshme të Nurofen®. Ky ndërlikim varet nga doza dhe kohëzgjatja e përdorimit dhe… Efektet anësore | Nurofen®

Nurofen®

Hyrje Nurofen® është një ilaç që përmban përbërësin aktiv ibuprofen. Nurofen® është në dispozicion në barnatore pa recetë dhe përdoret kryesisht për të trajtuar dhimbjen dhe inflamacionin. Nurofen® shpesh përdoret për dhimbje të buta deri të moderuara (dhimbje dhëmbi, dhimbje koke, dhimbje menstruale) dhe gjithashtu mund të përdoret për të ulur ethet. Për sulme të buta deri të moderuara të migrenës me… Nurofen®

Përdorni gjatë shtatëzënësisë dhe për fëmijë | Nurofen®

Përdorimi gjatë shtatzënisë dhe për fëmijët Në gjashtë muajt e parë të shtatzënisë rreziku i keqformimeve të shkaktuara nga Nurofen® është i ulët. Gratë shtatzëna duhet të marrin Nurofen® vetëm pas një vlerësimi të kujdesshëm të rrezikut dhe përfitimit nga mjeku i tyre. Në dy të tretat e para të një shtatëzënie, ibuprofeni është një nga ilaçet e zgjedhura për dhimbjen dhe… Përdorni gjatë shtatëzënësisë dhe për fëmijë | Nurofen®

Largësia nga konsumi i alkoolit | Ibuprofen dhe alkool - a është i pajtueshëm?

Distanca nga konsumimi i alkoolit Në parim, nuk ka një periudhë të sigurt midis marrjes së ibuprofenit dhe alkoolit. Sidoqoftë, sa më gjatë të prisni, aq më pak ka gjasa që të përjetoni ndonjë efekt anësor negativ. Për shembull, nuk është e këshillueshme që të merrni ibuprofen me një gotë vodka. Sidoqoftë, nëse merrni një tabletë 400mg për një… Largësia nga konsumi i alkoolit | Ibuprofen dhe alkool - a është i pajtueshëm?

Ibuprofen dhe alkool - a është i pajtueshëm?

Informacion i përgjithshëm Shtojca e paketës për ilaçin Ibuprofen tashmë paralajmëron kundër kombinimit të ibuprofenit dhe alkoolit nëse është e mundur. Nëse alkooli konsumohet gjatë marrjes së ilaçit kundër dhimbjeve ibuprofen, megjithatë, mund të ndodhin ndërveprime të ndryshme të cilat mund të jenë shumë të dëmshme për trupin. Ibuprofeni dhe alkooli prishen në mëlçi, pasi të dy ilaçet ibuprofen… Ibuprofen dhe alkool - a është i pajtueshëm?

Informacion i veçantë në lidhje me Pomadën Diklofenak | Pomadë Diklofenak

Informacion i veçantë në lidhje me vajin Diklofenak Sipas prodhuesit, vaji Diklofenak duhet të përdoret vetëm pas moshës 14 vjeç. Për më tepër, kujdes i veçantë duhet të merret kur trajtoni dhimbjet gjatë shtatzënisë. Nëse në të kaluarën Diclofenac tashmë ka shkaktuar vështirësi në frymëmarrje, vështirësi të tjera në frymëmarrje ose reaksione të lëkurës si koshere, përdorimi i vajit Diclofenac… Informacion i veçantë në lidhje me Pomadën Diklofenak | Pomadë Diklofenak

Pomadë Diklofenak

Përkufizimi Diclofenac përdoret si një përbërës aktiv kryesisht për lehtësimin e dhimbjeve, uljen e etheve ose frenimin e inflamacionit. Substanca është në dispozicion në forma të shumta dozimi, përfshirë si një vaj. Efekti i vajit të diklofenakut Diklofenaku pengon në mënyrë biokimike një enzimë të trupit të quajtur ciklooksigjenazë përmes disa hapave të ndërmjetëm. Për këtë arsye, diklofenak quhet një… Pomadë Diklofenak