Droga që stimulojnë metabolizmin | Stimuloni metabolizmin

Droga që stimulojnë metabolizmin

Përgatitje të ndryshme dhe ilaçe të caktuara për të stimuluar metabolizmin e dhjamit janë në dispozicion në barnatore dhe farmaci. Disa prej tyre premtojnë të lidhin yndyrën e tepërt dhe më pas ta nxjerrin atë. Të tjerët arrijnë ngopje të shpejtë dhe një rritje të metabolizmin e dhjamit përmes një përmbajtje të lartë proteine.

Shtë e qartë se mjetet juridike të tilla vetëm nuk çojnë në stimulimin e metabolizmit dhe humbje peshe, por që kjo është e mundur vetëm në planin afatgjatë me një mënyrë jetese të përshtatur dhe të shëndetshme. Përveç masave natyrore, metabolizmi mund të stimulohet edhe me mjete shërimi nga farmacia. Mjetet e tilla gjithmonë duhet të shihen vetëm si mbështetje për një ushqyerje të ekuilibruar, por mund të tregojnë një efekt të qartë me aktivizimin e metabolizmit.

Shtesa ushqimore mund të blihet nga farmacia për të mbushur boshllëqet në dietë. Do të ishte më mirë t'i mbyllni këto boshllëqe duke zgjedhur ushqimet e duhura. Gjithashtu përzierje të caktuara të çajit ose kapsula të përqendruara të tij mund të blihen në farmaci.

Përveç kësaj, ekzistojnë një numër produktesh që përmbajnë disa substanca sintetike dhe synojnë të stimulojnë metabolizmin. L-tirosina, për shembull, shitet si pluhur ose kapsula dhe ka për qëllim të stimulojë metabolizmin në një periudhë afatshkurtër. Diete të ndryshme shtesa të tilla si Almased® ose Formoline janë gjithashtu të disponueshme në barnatore.

Këto janë të destinuara kryesisht për të humbje peshe dhe kanë një përbërje specifike që synon të stimulojë metabolizmin dhe të kontrollojë marrjen e kalorive. Mjetet juridike homeopatike gjithashtu premtojnë të rrisin metabolizmin. Të ndryshme Kripërat Schüßler thuhet se kanë një efekt pozitiv në të. Këto përfshijnë numrin 9 (Sodium Fosforikum) dhe numri 10 (Sulfurikum natriumi), të cilat kanë efekt tretës. Numri 15 (Kalium Jodati) lehtëson inflamacionin në stomak zona dhe numri 22 (kalcium Carboicum) i siguron trupit më shumë energji për të funksionuar një metabolizëm më efektiv.

Stimuloni metabolizmin në rast të hipotiroidizmit

Gjëndër tiroide funksioni është një faktor qendror në rregullimin e metabolizmit. hormonet prodhuar nga gjëndër tiroide stimulojnë metabolizmin në mënyra të ndryshme. Në rastin e hypothyroidism, ky efekt është i humbur.

Të dy janë të lindura hypothyroidism dhe hipotiroidizëm i fituar. Metabolizmi është i ngadaltë, ju shtoni peshë dhe ndiheni të butë. Këtu bëhet veçanërisht e vështirë për ata që preken të mbajnë peshë. Kështu, njeriu duhet të stimulojë metabolizmin në mënyra të ndryshme në rastin e hypothyroidism.

Gjëja më e rëndësishme është të zëvendësojmë të zhdukurit hormonet duke marrë tableta. L-tiroksinë përdoret për këtë qëllim. Kjo duhet të përshkruhet nga një mjek pas një ekzaminimi të plotë dhe të merret në përputhje me një orar të saktë.

Kjo mund të stimulojë metabolizmin në një mënyrë të tillë që asnjë simptomë të mos vërehet. Në disa raste, problemi me hipotiroidizëm shkaktohet nga një i theksuar jod mangësi Prandaj është e rëndësishme të merret e mjaftueshme jod me ushqim si profilaksi.

Peshku është veçanërisht i përshtatshëm për këtë. Përveç plotësimit të hormonet në rastin e hipotiroidizmit, të gjitha masat e tjera që stimulojnë metabolizmin gjithashtu mund të kenë kuptim. Këto përfshijnë një stimulues dietë dhe aktivitet i rregullt sportiv i moderuar. Kështu, edhe në rastet e hipotiroidizmit, metabolizmi mund të stimulohet në një shkallë të mjaftueshme.