Not

Lista e të gjitha vendeve në lidhje me notin

Të gjitha temat që kemi botuar tashmë në not janë renditur më poshtë.

  • Fizika e notit
  • Noti i Delfinit
  • Zvarritje noti
  • Shpinë
  • Goditje në gji
  • Wends

Pas shëtitjes, noti është aktiviteti i dytë i preferuar për kohën e lirë të gjermanëve. Noti është i lehtë për në joints.

Meqenëse duhet të mbani vetëm një të dhjetën e peshës trupore në ujë, noti përdoret veçanërisht për shpinën dhe gjurin dhimbje. Noti është gjithashtu një mënyrë ideale për njerëzit që janë mbipeshë për tu angazhuar durim sportive Noti stërvit të gjithë muskujt dhe bën sistemi kardiovaskular me ekonomike.

Megjithëse goditje në gjoks është një nga llojet më të vështira të notit për tu mësuar, përdoret më shpesh në pishinat e brendshme. Në mënyrë që të përfitoni sa më shumë nga efektet pozitive të notit, duhet të siguroheni që të përdorni të gjitha stilet e notit. Më poshtë do të gjeni të renditura teknikat e secilit stil noti. Ashtu si në të gjitha sportet e tjera, fillestarët do të vërejnë një rritje të performancës ose grumbullim të muskujve pas vetëm disa javësh trajnimi.

Temperatura e ujit dhe noti

Zgjedhja e temperaturës së duhur në pishina ka një rëndësi të veçantë për trajnimin në fjalë, pasi lëvizja në ujë mund të çojë hipotermi ose mbinxehje më shpejt se running në ajër. Nëse uji është i ftohtë, të tilla si në një liqen ose pishina të pa ngrohura, duhet të lini ujin menjëherë pas notit për të parandaluar hipotermi. Uji i ftohtë është veçanërisht i përshtatshëm për ushtrime të gjata dhe të qëndrueshme, pasi trupi ngre temperaturën dhe ftoh ujin.

Sidoqoftë, kur notoni në ujë të ftohtë duhet ngroheni mjaftueshëm paraprakisht. Gjatë vrapimit me shpejtësi dhe stërvitjes në interval, duhet të siguroheni që uji të jetë në një temperaturë të ngrohtë të këndshme, pasi kjo shkakton pushime në ujë dhe trupi ftohet më shpejt, duke rritur rrezikun e dëmtimit të muskujve. Temperatura në pishinën e konkurrencës është rreth 27 ° C.