Funksioni i prostatës

Sinonimet Funksioni i prostatës Hyrje Qëllimi kryesor i prostatës sonë është prodhimi (sinteza) e një lëngu të hollë, të ngjashëm me qumështin dhe pak acid (pH 6.4-6.8), sekretimi i prostatës. Tek meshkujt e rritur, ajo përbën rreth 60-70 përqind në vëllim të derdhjes totale (derdhje)! sasi të konsiderueshme të tij prodhohen vetëm nga pjekuria seksuale… Funksioni i prostatës

Si mund të stimulohet funksioni i prostatës? | Funksioni i prostatës

Si mund të stimulohet funksioni i prostatës? Funksioni i prostatës rregullohet kryesisht nga hormoni testosteron. Një ndryshim në lirimin e hormonit seksual mashkullor ka gjithashtu një efekt të drejtpërdrejtë në funksionin e prostatës. Një sekrecion i mangët i testosteronit zakonisht ndodh kur trupi është i pamjaftueshëm… Si mund të stimulohet funksioni i prostatës? | Funksioni i prostatës

Detyrat e gjëndrës së prostatës | Funksioni i prostatës

Detyrat e gjëndrës së prostatës Gjëndra e prostatës, e cila së bashku me fshikëzat seminale dhe të ashtuquajturat gjëndrat cowper gjenden ekskluzivisht tek meshkujt, prodhon rreth 30% të derdhjes. Lëngu i prostatës është i bardhë dhe i bardhë qumështi. Përveç kësaj, sekreti është pak acid dhe ka një vlerë pH prej rreth 6.4. … Detyrat e gjëndrës së prostatës | Funksioni i prostatës

Vlerat e gjakut të prostatës | Funksioni i prostatës

Vlerat e gjakut të prostatës Prostatiti është një term teknik për një inflamacion të prostatës. Kjo mund të jetë akute ose kronike. Prostatiti akut shkaktohet kryesisht nga infeksionet bakteriale në rritje të traktit urinar, të cilat përfshijnë prostatën. Simptomat mund të përfshijnë dhimbje në zonën perineale dhe gjatë lëvizjeve të zorrëve, ethe dhe të dridhura. Nëse… Vlerat e gjakut të prostatës | Funksioni i prostatës