Kordareks

Sinonimet Substanca aktive: amiodarone Hyrje Sipas Vaughan-Williams, Cordarex® i përket grupit të klasës- III- antiarritmikë (bllokues të kanaleve të kaliumit) dhe përdoret për aritminë kardiake. Veprimi elektrik i zemrës gjenerohet në nyjen e sinusit (e vendosur në atrium) nga hapja dhe mbyllja e kanaleve të caktuara në qelizat e zemrës… Kordareks

Kundërindikimet | Cordarex

Kundërindikimet Cordarex® është kundërindikuar në rastet e një rrahje shumë të ngadaltë të zemrës (bradikardia e sinusit), shqetësime në transmetimin e ngacmimit (bllok AV) dhe mungesë kaliumi (hipokalemia). Ndërveprimet me ilaçet Ndërveprimet me ilaçet mund të ndodhin me administrimin e njëkohshëm të beta bllokuesve, acidit acetilsalicilik (ASS 100, Aspirin®), statinave, fenitoinës dhe fenprokumonit. Efekti i këtyre barnave mund të rritet me… Kundërindikimet | Cordarex

Amiodarone

Sinonime në një kuptim më të gjerë Substanca aktive: amiodarone hydrochloride Antiarrhythmics, Emrat e veprimit: Cordarex® Amiogamma® Aminohexal® Cordarex® Amiogamma® Aminohexal® Cordarex® Amiogamma® Aminohexal® Përbërësi aktiv amiodarac përdoret në trajtimin e amiodaracit dhe ilaçit kardiak si ilaç antiaritmik i klasës III. Amiodarone mund të përdoret për të ndihmuar në rastet e transmetimit të shqetësuar… Amiodarone

Mënyra e veprimit (për lexuesit shumë të interesuar) | Amiodaroni

Mënyra e veprimit (për lexuesit shumë të interesuar) Në mënyrë që sasi të mëdha të gjakut të qarkullojnë vazhdimisht në qarkullimin e trupit, zemra duhet të pompohet rregullisht. Qelizat e muskujve të zemrës ngacmohen në intervale të rregullta për këtë qëllim. Zemra ka sistemin e vet të përcjelljes së impulsit, ngacmimin e qelizave të muskujve të zemrës… Mënyra e veprimit (për lexuesit shumë të interesuar) | Amiodaroni