Simptomat në sy | Simptomat e presionit të ulët të gjakut

Simptomat në sy

Simptomat në sy të shkaktuara nga hipotensioni shkaktohen gjithashtu nga një furnizim afatshkurtër i tru ose sytë. Kjo është arsyeja pse shikimi i paqartë, "shikimi i yjeve" ose që personat e prekur bëhen "të zezë para syve". Në shumicën e rasteve, simptomat në sy shoqërohen me marramendje dhe shpesh ndodhin kur ngriheni shumë shpejt pasi të jeni ulur ose shtrirë për një kohë të gjatë. Nëse simptomat ndodhin edhe kur lëvizni, gjithmonë duhet të konsultoheni me një mjek, pasi simptomat në sy mund të kenë pasoja të rrezikshme, veçanërisht në trafik.

Nëse sytë janë të furnizuar për një kohë të gjatë, retina dhe nervi optik gjithashtu mund të dëmtohet, gjë që në rastin më të keq mund të çojë verbëri. Dridhje e syve (dridhje skotoma) është një çrregullim vizual në të cilin humbet një zonë e fushës së vizionit. Kjo mund të ndodhë në njërën anë ose në të dy anët.

Shpesh kjo zonë e padukshme është në formë zigzage ose në formë ylli dhe e rrethuar nga një buzë e ndritshme. Për më tepër, dridhja e syve mund të shkaktojë turbullimë të dritës ose ndezje të syve. Kjo zakonisht shoqërohet me ndjeshmëri të dritës. Si rregull, dridhja e syve zgjat disa minuta dhe shqiptohet ndryshe në secilin rast. Dridhja e syve mund të ndodhë si një simptomë e ulët gjak presioni.

Duke parë yjet në presion të ulët të gjakut

Të shohësh një yll do të thotë që personat e prekur të shohin shkëlqim të dritës të verdhë në të bardhë. Fusha normale e shikimit është e kufizuar rëndë. Vizioni me yll shoqërohet shpesh me marramendje dhe është një simptomë tipike e ulët gjak presioni.

Këto ndezje të dritës zakonisht zgjasin vetëm një kohë shumë të shkurtër. Ndodh veçanërisht shpesh kur pozicioni i trupit ndryshon me shpejtësi. Kjo do të thotë, për shembull, që ju të lëvizni shumë shpejt nga shtrirë në këmbë.

La gjak zhytet në këmbë, duke shkaktuar mungesë të oksigjenit dhe mungesë të gjakut në tru. Sytë preken gjithashtu nga kjo. Retina funksionon vetëm në një masë të kufizuar, prandaj ndodhin ndezjet e dritës. Normalisht simptomat nuk zgjasin shumë, disa sekonda më së shumti. Qarkullimi i gjakut stimulohet shpejt dhe simptomat zhduken plotësisht.