Gjashtë Pack

E ashtuquajtura gjashtë pako kuptohet të jetë zhvillimi i fortë i muskujt e barkut, veçanërisht të muskul i drejtë barku (M. rectus abdominis). Për shkak të një përqindje shumë të ulët të yndyrës trupore, pjesët individuale të muskujve të muskul i drejtë barku, të cilat ndahen horizontalisht nga e ndërmjetme tendons (Intersectiones tendineae) dhe vertikalisht nga linea alba, janë qartë të dukshme nën lëkurë. Këto duken vizualisht gjashtë fryrje të drejtë muskujt e barkut, të cilat te disa njerëz janë gjenetikisht pak a shumë, përbëjnë gjashtë paketat. Sidoqoftë, muskujt e nevojshëm të trungut nuk përbëhen vetëm nga ai i drejtë muskujt e barkut, por gjithashtu përfshijnë grupet e muskujve të skajshëm, si dhe muskujt e zhdrejtë dhe tërthor të barkut. Gjashtë paketat konsiderohen kështu si e gjithë shprehja e dukshme e muskujve të barkut nën lëkurë.

Përqindja e yndyrës trupore për një paketë gjashtë

Gjashtë paketimi është 80% i varur nga dhjami i trupit, dmth kryesisht nga ushqimi dhe vetëm 20% nga trajnimi i muskujve të barkut. Në mënyrë që muskujt e barkut të shfaqen nën lëkurë, është e nevojshme një përmbajtje e yndyrës trupore më pak se 15%. Në një nivel të tillë, pjesët e sipërme të muskul i drejtë barku bëhen të dukshme së pari.

Ndërsa përmbajtja e yndyrës në trup zvogëlohet, gjithnjë e më shumë pllaka muskulore të muskujve të barkut bëhen të dukshme. Në një përmbajtje të yndyrës trupore prej rreth 12%, edhe 2 pjesët e poshtme të muskujve të barkut bëhen ngadalë të dukshme. Me rreth.

10% dhjamë trupi, gjashtë paketimi më në fund është i dukshëm në të gjitha strukturat e tij anatomike. Sa më e ulët të jetë përqindja e dhjamit në trup, aq më shumë shfaqen pjesët e muskujve. Sidoqoftë, në zona të tilla kërkohet disiplinë hekuri. Nuk bën asnjë ndryshim qoftë mashkull apo femër. Vlerat e njëjta vlejnë për të dy gjinitë.

Çfarë është Paketa Gjashtë? Si e merrni atë?

Jo gjithmonë duhet të stërvitet për pajisje që çojnë në një abs të lavamanit me gjashtë pako. Si muskujt e drejtë, të zhdrejtë dhe të poshtëm të barkut mund të stërviten shumë mirë brenda katër mureve tuaja. Ju mund të gjeni një përzgjedhje të ushtrimeve me fotografitë përkatëse në faqen Ushtrime për larjen e dushit.

Gjithnjë e më shumë njerëz në ditët e sotme vuajnë nga mbrapa dhimbje/ problemet e shpinës. Diagnoza është në shumicën e rasteve dhimbje mesi. Kjo është kthyer dhimbje në shpinë mesit (shpinë mesit), e cila nuk është shkaktuar nga një disk hernie në shpinë mesit me rrënja nervore compression ose një disk midis rruazave të shpinës mesit që është shumë e sheshtë, por përkundrazi, si në dhimbje mesi, është shkaktuar nga qëndrimet dhe lëvizjet e shmangshme të trupit.

Sidoqoftë, personi duhet të jetë në gjendje të kryejë lëvizje të përditshme pa u provuar dhimbje. Për shkak të një mungese vazhdimisht në rritje të ushtrimeve në shoqërinë e sotme, shumë grupe muskujsh në sistemin musculoskeletal shkurtohen dhe bëhen më të dobëta dhe të dobëta në të njëjtën kohë. Pasojat janë lëvizjet dhe qëndrimet plotësisht normale në jetën e përditshme, të cilat kryhen me dhimbje.

Dhimbja bëhet kronike me kalimin e kohës dhe përfundimisht çon në lehtësimin e qëndrimeve, sëmundjeve degjenerative dhe dëmtimeve në jetën e përditshme. Trajtime akute me agjentë anti-inflamatorë ose çlodhje masazhet janë të dobishme. Sidoqoftë, kjo nuk e eleminon shkakun.

Pas një kohe shumë të shkurtër, e njëjta gjë dhimbje prapa/ problemet e shpinës mund të përsëriten. Në raste të tilla, trajtimi i vetëm dhe i saktë shpesh është sporti. Sidomos muskulatura e trungut duhet të stërvitet dhe të bëhet fleksibile.

Shumë njerëz madje tregojnë çekuilibrat muskulorë në shpinë mesit. Shpesh ndodh fenomeni i muskujve të barkut shumë të dobët. Pikërisht për këtë arsye është edhe më e rëndësishme të stërvitni një paketë me gjashtë pako.

Përmes trajnimit të synuar të barkut, muskujt e barkut mund të formohen në gjashtë pako për një periudhë më të gjatë kohore me ushqimin e duhur. Pasi çekuilibrat muskulorë dhe muskujt e dobët të barkut ose muskujt e shpinës janë korrigjuar, dhimbje prapa dhe problemet e shpinës në jetën e përditshme do të ulen dhe përfundimisht do të zhduken plotësisht. Six-Pack është gjithashtu përgjegjës për shtypjen e barkut. Tensimi aktiv i gjashtë paketave rezulton në vlera dukshëm më të ulta të presionit në shpinë mesit kur ngrini sende të rënda me një shpinë të drejtë. Përveç këtyre aspekteve mjekësore, gjashtë pako ose lavaman stomak është gjithashtu një festë estetike për sytë.